Sunday, May 31, 2009

zor işler bunlar


Efendim bizim hanım merak ettim şu filmi bi indir demişti yazlığa gitmeden önce, kısmet olmadı tek başıma seyrettim. İyi başlamış esasen ama sonra hollywood mutlu sonuna bağlarım diye çok fena saçmalamış. Scarlett'in boynuyla beli arasındaki bölgeyi hariç tutarsak ziyadesiyl sıkıldım.

Ama bana şunu bir daha hatırlattı ki yaş 25'i aştı mı yeni ilişkilerde kontrol ibresi kadından erkeğe kayıyor. Efenim üniversitede ya da lisede tempra bagajı gibi havadaki kıçlar zamanla gayet yere iniyor. Her biri birer küçük prenses olan, kendisine prens albırttan azını layık görmeyen bu kızlarımız yaş 27-28 ve hala çocuk yoksa feysbukta eski redlerine "ah canım neydi o eski güzel günler" mesajları yolluyor. Beter olun :) yaşasın kadınları kapımıza düşüren biyolojik saat :)

Ama konuyu ele alış sitilleri bizden farklı. Bir iki kez aradığı kızdan cevap alamayan erkek, en kötü arkadaşıyla meyhaneye gider, geceyi "zaten orospuydu o" ana fikriyle noktalar ve sonraki kızda şansını dener. Kadınlar öyle değil. En ince detay dönüp dönüp defalarca didikleniyor, duruşlar bakışlar analiz ediliyor, bunalımlara giriliyor çıkılamıyor. Bu yüzden de hepsi sex and the city'e bayılıyor.

Ama işte bizde böyle bir dizi yapmak değirmen taşı gibi döt ister. Bir ara yerli versiyonunu çekmeye başlamışlardı, deniz akkaya ve cansu dere vardı. Ama içimizdeki perihan abla kültüründen uzaklaşmayınca çok fena patlamıştı elde. Bizim kızlarımız boşluktalar yani bu yüzden. Bu yazıyı yazarken araştırdığım kadarıyla onlar çareyi internette arıyorlar. O da pek olmamış mamafih.

Benim bu kızlara naçizane tavsiyem, şahsımı gülmekten anırtan, keri bıredşovun yerli ve daha az politically correct versiyonu:
kim lan bu hayatımın erkeği

.

4 comments:

  1. Sevgili Herb,

    HE'i beğendiysen mandystadtmiller.com a bayılacaksın.

    Aramıza hoş döndün! :)

    ReplyDelete
  2. Sex and the City'i seviyorum çünkü oradaki tuhaf hallerin ardından yapılan değerlendirme toplantılarından zeka fışkırıyor. Hepsi her an veya aynı anda zeki olamayabiliyor ama bir tanesi illa ki süper değerlendirme yapıyor. Yani aslında o muhabbeti o kadınlar de erkekler ya da gayler ya da çocuklar yapıyor olsa onları da aynı iştahla dinlerdim.

    Bizim yazarlarımız o kadar zeki değil maalesef. Zeki olanı da görmüş geçirmiş değil. Süzüp elemiş değil. O yüzden HE'yi seviyorsun işte. Hatta o yüzden sen de erkek olmana rağmen Sex and the City'i seviyorsun.

    ReplyDelete
  3. arkadasim hanim hanim diyip durma yanlis anlasilacak ya.. (not that there is anything wrong with that!)
    h.

    ReplyDelete